За ездата

Начинаещи - Обучението по езда минава през няколко етапа. При нас може да разчитате на спокоен кон и квалифициран инструктор. Първите стъпки са или в манеж или на разходка с водач. Началните уроци изграждат правилната постановка на тялото в седлото , овладяване на техниката при тръс и галоп и управлението на коня. Това допринася за по – голяма сигурност по време на ездата сред природата и истинска наслада от общуването с конете. Учебните коне са спокойни и отлично обучени.

Напреднали - За напредналите предизвикателствата са много – открити поляни, прекосяване на реки, сложни горски пътеки, пресечени терени. Ездачите могат да яздят навън сами или в група. Възможно е да избират по-голяма продължителност на преходите и да предпочетат определен маршрут. Могат и да се включат в някои от преходите, които организираме или да поискат занимания в манежа, за да усъвършенстват уменията си или да работят от земя.

Езда за деца - Основната ни цел е децата да се докоснат до природата и животните, като се откъснат от виртуалния свят и градския живот. В процеса на обучение и забавления с конете, децата добиват по-голяма увереност и развиват положителни качества. Ранчото разполага с изключително спокойни и дружелюбни учебни коне. Ездата за по-малките деца е разходка с кон около ранчото. По-големите могат да започнат обучението си.

Преходи

Ако сте подготвен ездач, авантюрист по душа и искате да разнообразите ежедневието си, да се откъснете от шума и мръсния въздух то Ранчо Рила е вашето място. Организираме различни конни преходи в Рила, Родопи и Плана. Преходите са с различна продължителност и степен на трудност. Групите са водени от един или двама инструктори, в зависимост от броя на ездачите.

Еднодневен преход

Двудневен преход в Лакатишка Рила

Двудневен преход в Плана

Четиридневен преход в Рила

Петдневен преход в Рила